Ταλιατέλες με κολοκύθα; Ναιιιιιι!!!!

Για την αγάπη που έχω στην κολοκύθα σου έχω ξαναπεί!
Κι αν δεν το θυμάσαι πως σου το έχω ξαναπεί, φτάνει να πληκτρολογήσεις «κολοκύθα» στην αναζήτηση αυτού εδώ του blog και θα σου βγάλει διάφορες συνταγές.
Και κέικ κολοκύθας  και γλυκιά πίτα κολοκύθας και ρολλάκια κανέλας με κολοκύθα και σουπίτσα κολοκύθα  και κοτόπουλο με πατάτες και κολοκύθα!
Μόνο μακαρονάδα δεν είχα με κολοκύθα!!!  Μέχρι τώρα!!!
ταλιατέλες με κολοκύθαταλιατέλες με κολοκύθαΕίχα διαβάσει για αυτή τη συνταγή από πέρυσι που σέρφαρα στο διαδίκτυο. Μου είχε κάνει εντύπωση. Είπα “θα τη δοκιμάσω”!!!
Και μόλις ο μανάβης μου φόρτωσε τα καφάσια του, φυσικά και δεν έχασα ευκαιρία.
Εγκαινίασα τη σεζόν με μια μακαρονάδα. Την έφερα στα μέτρα μου και στα υλικά που είχα στη κουζίνα μου και την έφτιαξα ένα βραδάκι για φίλους που μαζεύτηκαν στον κήπο μου, φέρνοντας πια μαζί τους και τις ζακετούλες τους.
Τους άρεσε!!!
-«Νόστιμη , μου είπαν (δεν το περίμεναν), διαφορετική αλλά νόστιμη!!!»
Κι εύκολη, θα συμπληρώσω εγώ!
Την έφτιαξα με ταλιατέλλες Melissa με αυγά
Δες!
ταλιατέλες με κολοκύθαΘα χρειαστείς
500 γρ Ταλιατέλλες Melissa με αυγά
2- 3  κ σ ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο (γύρω στα 25 γρ)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 σφηνάκι λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
φρέσκο θυμάρι
πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις στο ελαιόλαδο και το βούτυρο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια σοτάρεις και την κολοκύθα για 2-3 λεπτά, σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις το ζωμό κοτόπουλο. Ρίχνεις πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σιγοβράζεις για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.  Στο μεταξύ βράζεις τις ταλιατέλλες al dente.
ταλιατέλες με κολοκύθακολοκύθαΜόλις η κολοκύθα σου μαλακώσει, σβήνεις τη φωτιά και πολτοποιείς με τη ράβδο χειρός.
Στη συνέχεια προσθέτεις την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύεις.
Αυτό ήταν! Η σάλτσα σου είναι έτοιμη!!!
ταλιατέλες με κολοκύθαΚαι τώρα, ή που θα σερβίρεις τις ταλιατέλλες σου στο πιάτο περιχύνοντας τες με την σάλτσα, ή που θα ρίξεις τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα και θα ανακατέψεις καλά να γνωριστούν σάλτσα και ζυμαρικά.
Εγώ πάντως αυτό έκανα. Σε κάθε περίπτωση, ρίξε και λίγο φρέσκο θυμάρι  και μπόλικο τριμμένο τυράκι.
ταλιατέλες με κολοκύθαΉταν για όλους η μακαρονάδα έκπληξη. Η «μακαρονάδα του φθινοπώρου» όπως την ονόμασαν.
Κανείς από τους φίλους μου, (ούτε κι εγώ,αλήθεια σου λέω) μπορούσαμε να φανταστούμε το πόσο πολύ θα ταίριαζε η κολοκύθα σε ένα πιάτο ζυμαρικών.
Από την άλλη όμως, το έχω ξαναπεί.
«Στις μακαρονάδες , όπως και στις πίτσες και στις σαλάτες, όρεξη να’χεις και… φαντασία!!!»
Με αγάπη
Mamatsita

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s