Τορτελίνι εορταστικά (να τα φας με το κουτάλι)!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου γιορτή του χρόνου!
Είναι η γιορτή που τα αλλάζει όλα. Τα κάνει πιο όμορφα… πιο λαμπερά… τα κάνει όλα μαγικά!!!
To  δέντρο στολισμένο στη γωνιά του με τα φωτάκια του,  να χαρίζει μια γλυκιά θαλπωρή, να θέλει να σε κάνεις να ανοίγεις το σπίτι σου κάθε μέρα για τους φίλους σου, να μοιράζεσαι  μαζί τους αυτή του τη λάμψη και τη ζεστασιά.
MamatsitaΚάθε χρόνο, την επόμενη μέρα από το στολισμό του δέντρου μου, καλώ στο σπίτι τους φίλους μου (αυτούς που νοιώθω πολύ κοντά μου, αυτούς που ξέρω πως θα χαρούν με την χαρά μου), με το γνωστό μας πια σύνθημα…
-«Στολίσαμε και σας περιμένουμε!!!»
Δεν έχω καλύτερο  (σου το έχω ξαναπεί) από το να έρχονται φίλοι στο σπίτι και να τρώμε όλοι μαζί.
Κι εκείνοι το περιμένουν! Ξέρουν πως όλα θα «φωνάζουν» Χριστούγεννα!!!
Και μην φανταστείς τίποτε υπερπαραγωγές!
Τα απλά, τα καθημερινά μεταμορφώνονται με μια δυο πινελιές σε κάτι  χαρούμενο, σε κάτι γιορτινό και κάνουν τους φίλους μου να περιμένουν με χαρά την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο σπίτι μου!
Όπως αυτά εδώ τα Τορτελίνι!
τορτελίνι Τορτελίνι Melissa με 5 τυριά και με φέτα, σερβιρισμένα σε ένα πιάτο με Χριστουγεννιάτικο μοτίβο, κάθονται αναπαυτικά σε μια υπέροχη, πανεύκολη, κρεμώδη σάλτσα με ένα (προαιρετικό) μυστικό συστατικό , πασπαλισμένα με τραγανό μπέικον, παρμεζάνα και ροζ πιπέρι!
τορτελίνιΣου άνοιξα την όρεξη;!
Δες τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις κι εσύ
1 πακέτο Tορτελίνι Melissa 5 τυριά
1 πακέτο Tορτελίνι Melissa με φέτα
10 φέτες μπέικον
300 ml κρέμα γάλακτος για ζυμαρικά
½  κούπα γάλα ελαφρύ
2 κ σ τριμμένη παρμεζάνα (+ για το σερβίρισμα)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά στίγματα κρόκου Κοζάνης (προαιρετικά)
κόκκους ροζ πιπεριού
τορτελίνιΣε αλατισμένο νερό που  βράζει προσθέτεις τις δύο συσκευασίες Tορτελίνι  Melissa .
Μόλις έτοιμα, σουρώνεις αλλά κρατάς  1 κούπα και ½ φλιτζανάκι του καφέ από το νερό του βρασμού.
Τσιγαρίζεις  το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι  να γίνει αρκετά τραγανό.
Το αφαιρείς από το σκεύος και το ψιλοκόβεις.
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις  τη  1 κούπα από το νερό των ζυμαρικών, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
κρόκος Κοζάνης(Σ’ αυτό το σημείο, μπορείς να προσθέσεις τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης, τα οποία έχεις ανακατέψει με το νερό των ζυμαρικών στο ½ φλιτζανάκι. Θα δώσει έξτρα γεύση αλλά και χρώμα στην σάλτσα σου).
Μόλις η σάλτσα πάρει την πρώτη της βράση, σβήνεις τη φωτιά.
τορτελίνιτορτελίνιΣερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτοντας πρώτα την σάλτσα και μετά τα τορτελίνι.
Δεν θα σου πρότεινα να τα ανακατέψεις. Πασπάλισε τα  με το τραγανό, ψιλοκομμένο μπέικον, μερικούς κόκκους ροζ πιπεριού και έξτρα – έξτρα παρμεζάνα και απόλαυσε τα … με το κουτάλι!
τορτελίνιτορτελίνιΑυτό ήταν! Μόλις  αναβάθμισες τα απλά, καθημερινά σου τορτελίνι , σε κάτι πολύ όμορφο και εορταστικό! (κλείσιμο ματάκι)
Καλές γιορτές
Με αγάπη
Mamatsita
#MerryMamatsitaChristmas

2 thoughts on “Τορτελίνι εορταστικά (να τα φας με το κουτάλι)!

  1. Μαγικά! Πολύ όμορφη η φωτο,με το δεντράκι κ σενα.Και του χρόνου Mamatsita !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s